اخبار موسسه تصویر شهر

Image

«مسعود جعفرى جوزانى» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: به نظرم «پشت ديوار سكوت» شاخه گُل کوچکی است که توانسته‌ام آن را به کودکان و مادرانی هدیه بدهم که ایدز دارند.فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت»...

«مسعود جعفرى جوزانى» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: به نظرم «پشت ديوار سكوت» شاخه گُل کوچکی است که توانسته‌ام آن را به کودکان و مادرانی هدیه بدهم که ایدز دارند.

فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» جدیدترین اثر «مسعود جعفرى جوزانى» به تهیه‌کنندگی «فتح‌الله جعفری جوزانی» و «محمد خزاعی» و محصول مؤسسه تصویر شهر، با حضور تعدادی از عوامل این فیلم، از جمله؛ «مسعود جعفرى جوزانى» کارگردان، «سحر جعفرى جوزانى» از نویسندگان و بازیگر، «فتح‌الله جعفری جوزانی» تهیه‌کننده، «آرمان درویش» بازیگر، «سمیه نجومی» بازیگر، «سعید دلیری» بازیگر و «حسین دلیری» بازیگر این فیلم، «خسرو منصوریان» بنیانگذار و مدیر گروه احیاء؛ با همکاری گروه احیاء و جوزان فیلم، دکتر بازرگان استاد رشته ممدکاری و دیگر اساتید و دانشجویان رشته‌های مختلف در ساعت 12 قبل از ظهر روز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه جاری در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی تهران برای دانشجویان و اساتید این دانشگاه به نمایش درآمد و مورد استقبال قرار گرفت.

 

هنوز آدمهایی هستند که همه چیز خودشان را وقف مردم می‌کنند

در ابتدای این مراسم «احسان افسريان» عضو هيأت مديره انجمن احياء ارزشها در مورد فعالیت‌های پزشکی، توانیابی، انسان‌دوستانه، خیرخواهانه و ... سخنانی ایراد کرد و بعد از اکران فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت»، عوامل این فیلم روی صحنه آمدند و «مسعود جعفرى جوزانى» از نویسندگان و کارگردان این فيلم گفت: قبل از هر چیز، بایستی بگویم که ما هیچ کدام اینجا نبودیم و این فیلم ساخته نمی‌شد؛ مگر به همت شخصیت بزرگی همچون آقای «خسرو منصوریان» که تقریباً نصفی از عمرشان را وقف مردم کرده‌اند و همچنین خانم صالحی که بیش از 90 درصد فیلم واقعاً قصه زندگی ایشان است. هنوز آدمهایی هستند که همه چیز خودشان را وقف مردم می‌کنند.

 

این مملکت اصل می‌ماند چون آدم‌های بزرگی را نگه داشته‌اند

وی همچنین گفت: هنوز دانشجوهایی هستند که با همه وجودشان به داخل خانواده مردم می‌روند و در کنار آنها می‌نشینند و درددل آنها را گوش می‌کنند؛ هنوز این آدمها هستند برای اینکه این مملکت اصل می‌ماند و به نظرم این گونه افراد مملکت را نگه داشته‌اند؛ آدم‌های بزرگی که از همه چیزشان می‌گذرند، این آدمها هنوز هم در جای جای این مملکت هستند.

 

در سال گذشته بیماری ایدز در ایران 8 برابر شده است

جوزانی در ادامه افزود: واقعیت این است که من اصلاً در فکر ساخت این فیلم نبودم و از طرف خدا در دامن من گذاشته شد که بایستی آن را بسازی برای اینکه مسأله‌ای حاد است؛ زمانی‌که فیلمبرداری می‌کردیم در روزنامه ایران خواندم که با تیتر درشت نوشته شده بود؛ در سال گذشته بیماری ایدز در ایران 8 برابر شده است. برای اینکه ما مسائل این چنینی را زیر فرش جارو و پنهان‌کاری می‌کنیم، برای اینکه نمی‌فهمیم.                

 

«پشت ديوار سكوت» را با هیچی شروع کردیم

این کارگردان سینمای ایران در مورد مراحل ساخت «پشت ديوار سكوت» گفت: این فیلم را با هیچی شروع کردیم و دوستان را دور همدیگر جمع کردیم و هر کسی از عوامل فیلم، گوشه‌ای از کار را به دست گرفت. برای نمونه «آرمان درویش» به عنوان بازیگر حضور داشت ولی بیشتر از آنکه بازی بکند دستیار من بود و واقعاً بیشتر از همه تلاش می‌کرد، «امین تارخ» هم یکسری از بازیگران را دعوت کرد، آقای فراهانی و دیگران نیز به نوبه خودشان حضور پیدا کردند و بدین‌گونه با همکاری همه دوستان این اثر خلق شد.

 

تنها راه نجات بشریت نه فقط در ایران بلکه در دنیا NGO است

وی افزود: از دوستانم یادگرفتم که تنها راه نجات بشریت نه فقط در ایران، بلکه در دنیا NGOهایی است که جوانها به پا می‌کنند که در کنار همدیگر جمع شوند و هر وقتی جمع بشوند یک قدرتند. مثل زمان انقلاب ما همین کار را کردیم، بچه محله‌ها خودشان یک NGO بودند، در آنها خائن نبود و اگر هم بود زود شناسایی می‌شد. دور همدیگر جمع می‌شدند و معضل اجتماعی را حل می‌کردند. در حال حاضر هم باید این اتفاق بیافتد و NGO تشکیل نهادهای مدنی مردم محور هم قدرت است و هم حکومتهای آینده را تشکیل خواهد داد و هیچ راه فراری از این امر مهم نیست.

 

«پشت ديوار سكوت» شاخه گُل کوچکی به کودکان و مادرانی که ایدز دارند

کارگردان سریال ماندگار «در چشم باد» در ادامه اظهار داشت: به نظرم این فیلم، شاخه گُل کوچکی است که توانسته‌ام آن را به کودکان و مادرانی هدیه بدهم که ایدز دارند چون اگر زنی حامله و خودش ایدز داشته باشد می‌توان با عمل سزارین آن را سالم به دنیا آورد و اگر شیر مادر را به او ندهید ایدز نخواهد داشت؛ ببینید که چقدر امید ایجاد می‌شود.   

 

همه امید ما به آینده، دانشجویان هستند

در ادامه این نشست، «فتح‌الله جعفری جوزانی» تهیه‌کننده فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» گفت: همه امید ما به

آینده، شما دانشجویان هستید؛ امیدوارم مفهوم اسمتان را بیشتر توجه داشته باشید چون آینده خود به خود ساخته است، دانشجویید و جویای دانشید. از همه دوستان و همکاران و به ویژه آقای منصوریان و همکارانشان برای ساخت این اثر تشکر می‌کنم چون با رفتار حرفه‌ای و اطلاعات خوبی که در اختیار ما گذاشتند و با حمایتهای همه جوره خود، خیلی به ساخت این فیلم کمک کردند.

 

امید دادن به مردم خیلی موضوع مهمی است

در بخش از این برنامه، «سحر جعفرى جوزانى» از نویسندگان و بازیگر فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» گفت: خیلی خوشحالم که با دانشجویان فیلم را دیدم، امیددادن به مردم و امید دادن به کسی که مخصوصاً مشکلی دارد خیلی مهم است؛ مشکل فقط بیماری ایدز یا اچ آی وی/ ایدز» HIV / Aids نیست چون هر آدمی مشکلات خاص خودش را دارد و اینکه کسی باشد که به امید بدهد که بتواند دوباره از جایش بلند شود و حرکت بکند این خودش خیلی موضوع مهمی است.

 

سینمای ایران به صورت جدی به بیماری ایدز نپرداخته است

وی همچنین گفت: در سینمای ایران کسی به صورت جدی به بیماری ایدز نپرداخته است و آشناشدن با آقای منصوریان و آقای صالحی و دیدن اینکه بدون هیچ توقعی آن امید را در دیگران زنده می‌کنند بغیر از همه کارهای دیگری که انجام می‌دهند؛ این برای من بسیار قابل تقدیر بود و به من درس خیلی خوبی داد که می‌شود فقط کمک کرد و می‌شود فقط امید داد حتی اگر آدم پولی نداشته باشد، می‌دانم که پول خیلی مهم است ولی گاهی امیددادن به کسی چه در بیماری و چه در بهبودی خیلی می‌تواند به او کمک بکند.

 

امیدوارم نقشم را در «پشت ديوار سكوت» خوب ایفا کرده باشم

«سحر جعفرى جوزانى» در پایان سخنانش گفت: امیدوارم که توانسته باشم نقشم را در «پشت ديوار سكوت» خوب ایفا کرده باشم و این فیلم بر دیگران یک تأثیری داشته باشد.

 

«پشت ديوار سكوت» لذت بخشترین تجربه کاری‌ام است

در ادامه، «آرمان درویش» بازیگر فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» گفت: خیلی خوشحالم که در کنار شما فیلم را دیدم و خرسندم از اینکه به عنوان کوچکترین عضو این گروه، در این فیلم بزرگ حضور داشتم. «پشت ديوار سكوت» لذت بخشترین تجربه کاری‌ام در کنار استاد عزیزم آقای جوزانی و دوستان دیگر بوده است و بزرگترین دانشگاهی که در زندگی‌ام داشته‌ام زمانی بود که در کنار آقای جوزانی شاگردی می‌کردم.

 

آقای جوزانی به جوانها فکر می‌کند و دغدغه آنها را دارد

در بخش دیگری از این مراسم، «سمیه نجومی» بازیگر فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» گفت: خیلی خوشحالم که اینجا هستم و خرسندم از اینکه در فیلمی بازی بکنم که شخصیت فکوری همچون آقای جوزانی کارگردانی آن را برعهده دارد که به جوانها فکر می‌کند و دغدغه آنها را دارد و خیلی خوشحالم که در خدمت آقای «فتح‌الله جعفری جوزانی» تهیه‌کننده و بازیگر فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» و همچنین مترجم چیره‌دست آثار سینمایی هستم، همیشه به ایشان گفته‌ام که آقای جوزانی شما یک دانشمند خاموش هستید.    

 

برای خانمی که نقش ایشان را بازی کردم خیلی اشک ریختم

وی همچنین گفت: خیلی خانمها را دوست دارم نه به معنای فمنیستی آن، برای خانمی که نقش ایشان را بازی کردم چه در هنگام خواندن فیلمنامه و چه در موقع فیلمبرداری خیلی اشک ریختم. از آقای جوزانی کارگردان این اثر سینمایی چیزهای زیادی یادگرفتم و به حضور ایشان در سینمای ایران افتخار می‌کنم.

 

مطرح شده نظرات و سؤالات دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی

در بخش دیگری از این نشست دانشجویان رشته‌های مختلف جاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی تهران نظرات خود را در مورد فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» بیان کردند و سؤالات خود را با عوامل این فیلم در میان گذاشتند که توسط آنان به دقت پاسخ داده شد.

 

اثر هنری گفتمان و خواسته جامعه را به دنبال خواهد داشت

«مسعود جعفرى جوزانى» در جواب سؤالی در مورد اثر هنری گفت: یک اثر هنری تنها کاری که می‌تواند بکند این است که توجه جامعه را به امری جلب بکند که در امثالی مثل شما پرسش ایجاد بکند و برای نمونه کسی از بطن جامعه دنبال آن را بگیرد و ادامه پیدا بکند؛ وگرنه ارزشی ندارد. آن‌وقت به گفتمان و خواسته جامعه تبدیل می‌شود و این خواسته در جامعه اجرا می‌شود و هیچ کسی نمی‌تواند جلو آن را بگیرد.

 

امروز بهترین روز زندگی من بود

در ادامه یکی از دانشجویان رشته ممدکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی تهران گفت: دانشجوی سال آخر رشته ممدکاری هستم همه اتفاقاتی که برای «ستاره» در فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» افتاد واقعاً اتفاقاتی بود که برای خودم افتاده بود و تمام این دغدغه هایی که در فیلد کارورزی خودم و همه دوستانم هم همین نظر را دارند، امروز بهترین روز زندگی من بود چرا که رشته من همانطور که باید معرفی شد و از همه شما تشکر می‌کنم.

 

بریدن کیک تزیین‌شده با پوستر «پشت ديوار سكوت»

در بخش پایانی این مراسم، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی که به افتخار نمایش فيلم سینمایی «پشت ديوار سكوت» و عوامل این فیلم در میان خود، کیکی را آماده کرده بودند که با تصویر پوستر این فیلم تزیین شده بود و آن را در کنار شاخه گُل به «مسعود جعفری جوزانی» و عوامل این فیلم هدیه کردند.