اخبار موسسه تصویر شهر

Image

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه سوره از برگزاری جشنواره دانشجویی و دانش آموزی فیلم مستند روایت همدلی با موضوع کمک مومنانه در دوران شیوع ویروس کرونا در آبان ماه ۹۹ خبر داد و گفت این دانشگاه با توجه به همه گیری ویروس کرونا و سخنان رهبری در حمایت از قشر ضعیف جامعه در نظر دارد کمک هایی را که در زمینه اقتصادی و معیشتی انجام شده، مستندسازی کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه تصویر شهرمتن فراخوان به شرح ذیل است:

بار دیگر تاریخ نشان داد تنگناها می‌توانند نوع بشر را به کارهایی وادارد که عظمت قدرت باری ­تعالی را در موجودی به نام انسان به نمایش بگذارد. ویروس کرونا سبب شد ایرانیان دست در دست یکدیگر به واژه «همیاری» تعریفی دوباره بخشیده و آن را برای جهانیان و تاریخ جاودانه سازند. این همدلی از تیم نظام پزشکی و درمان آغاز شد و خود را به شکوه ماه مبارک رمضان پیوند داد تا در دستگیری از مستمندان که یکی از اهداف مبارک این ماه عظیم القدر است بیش از پیش خود را به نمایش بگذارد. حال نوبت دانشجویان، طلاب و دانش‌آموزان هنرمند است تا در کنار هم‌نوعان خویش رسالت خود را به منصه ظهور رسانند.

جشنواره فیلم های مستند دانشجویی روایت همدلی، به منظور دستیابی به روایت «مفهوم ابعاد تصویری کنش جهادی» طراحی شده است. سینمای مستند در این راستا آوردگاهی است برای به رخ کشیدن حماسه ایثار مؤمنانه مردم غیور ایران. دانشگاه سوره همراه با معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، موسسه تصویر شهر، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، شبکه افق، شبکه مستند، سازمان بسیج هنرمندان، جشنواره مردمی عمار و موسسه روایت فتح با هدف ارج نهادن به منویات مقام معظم رهبری و پاسداشت فرهنگ ایثار و همیاری جشنواره فیلم مستند «روایت همدلی» را در آبان ماه 1399 در موضوعات زیر برگزار می‌کند:

همدلی در کادر درمانی و پزشکی
همگرایی خانه و خانواده در دوران کرونا: تلاش‌های خانوادگی در عبور از بحران کرونا در دوران قرنطینه
جهاد علمی: تلاش‌های متخصصان و دانشمندان ایرانی در دستیابی به راه‌های نوین مبارزه با ویروس‌کرونا
مردم‌نگاری کرونا: تلاش افرادی همچون طلاب جوان که در مسائل معنوی در این راه پیش قدم شدند. همانند حضور در بیمارستان ها و گفت و گو با بیماران، تطهیر اموات و...
حرکت‌های خودجوش مردمی در دفع ویروس کرونا
نمایش هنرمندانه فعالیت ارگان‌ها:
تطبیق پروتکل‌های جهانی متناسب با فرهنگ ایرانی
نحوه اجرای قرنطینه و مقایسه آن با شیوه‌های به کار رفته در دیگر کشورهای جهان
حرکت‌های جهادی در یاری رساندن به مستمندان در ماه مبارک رمضان 1399
  به این ترتیب علاقمندان می‌توانند آثار خود را در قالب فیلم مستند به جشنواره ارائه دهند تا با ثبت و تدوین ایثار جهادگران این عرصه، علاوه بر دریافت اعتبارنامه علمی دانشگاه سوره، از جوایزی ارزنده‌ برخوردار شوند.

بخش‌های جشنواره
الف) فیلم‌های مستند حرفه‌ای
سینماگران و مستندسازان در این بخش می‌توانند مستندهای کوتاه و نیمه بلند خود را در قالب‌های مستند داستانی، مستند مشاهده‌ای، مستند شاعرانه، مستند مشارکتی، مستند انعکاسی و مستند اجرایی به دفتر جشنواره ارائه نمایند.

شرایط بخش فیلم‌های مستند
1- دانشجویی: در این بخش دانشجویان شاغل به تحصیل در تمامی رشته‌ها در دانشگاه‌های مختلف کشور به همراه فارغ‌التحصیلانی که حداکثر 2 سال از فارغ‌التحصیلی ایشان گذشته است می‌توانند آثار خود را ارائه دهند.
2- طلاب: در این بخش طلاب مشغول به تحصیل در حوزه‌های علمیه می‌توانند آثار و تجربه‌های شخصی خود را به دفتر جشنواره ارائه کنند.
3- دانش آموزان: با توجه به فراگیر شدن فعالیت‌های فیلمسازی دانش‌آموزی در مدارس کشور، دانش‌آموزان نیز می‌توانند در این جشنواره تجربه‌های خود را به نمایش بگذارند.
تبصره: دانش‌آموزان در مقطع دبیرستان «دوره اول و دوم» و هنرستان مجاز به شرکت در این بخش هستند.
تبصره: مستندسازان می‌توانند آثار خود را در قالب‌های مشخص شده ارائه نمایند:
1- مستند­­­­­های کوتاه: زمان این گونه آثار می‌تواند حداکثر20 دقیقه باشد.
2- مستندهای نیمه ‌بلند: زمان این گونه آثار می‌تواند حداکثر40 دقیقه باشد.
ب) فیلم‌های مستند غیرحرفه­ای
هنرمندانی که بوسیله تلفن همراه، دوربین‌های خانگی­ و ... موضوعات جشنواره را تجربه کرده و آنها را به تصویر کشیده‌اند می‌توانند در این بخش شرکت کنند.
تبصره: زمان مستندهای غیرحرفه­ای باید حداکثر 5 دقیقه باشد.
ج) فیلم‌های مستند گزارش خبری
در این بخش نسخه‌ی گسترش یافته از خبر با جزئیات بیشتر در زمینه‌ی چگونگی وقوع رویدادهای مرتبط به گونه‌ای مدون ارائه می‌شود که منجر به رفع خلاءهاى اطلاعاتى مخاطب ‌گردد.
د) طرح‌های مستند (بخش ویژه)
در راستای ماموریت‌های دانشگاه سوره در جهت حمایت از استعدادهای نوظهور هنرمندان جوان، دبیرخانه جشنواره از 5 طرح برگزیده که نمایان‌گر حداقل یکی از اهداف جشنواره باشند جهت تولید اثر مستند کوتاه حمایت خواهد کرد. علاقمندان می‌توانند حداکثر تا تاریخ 10 شهریور ماه 1399 طرح‌های خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه دهند تا پس از داوری و معرفی 5 طرح برگزیده، امکان تولید هر یک از این طرح‌های منتخب، تحت نظارت مستقیم یکی از اساتید مجرب سینمای مستند ایران، مهیا گردد.
با توجه به داوری ابتدایی و حمایت مالی دبیرخانه در تهیه طرح‌های برگزیده، تولیدات این بخش در بین آثار بخش مسابقه حاضر نخواهند بود و از میان طرح‌های تولیدی، به 1 اثر برگزیده تندیس جشنواره تعلق می‌گیرد.

جوایز:
1- بخش مستند:
تندیس و جایزه نقدی به بهترین فیلم مستند نیمه بلند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین کارگردان مستند نیمه بلند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین پژوهشگر مستند نیمه بلند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین فیلم مستند کوتاه
2- بخش مستندهای موبایلی
در این بخش 5 جایزه به بهترین فیلم برگزیده اهدا خواهد شد.
3- گزارش‌های خبری
در این بخش 1 جایزه به بهترین گزارش خبری اهدا خواهد شد.
4- بخش طرح مستند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین نویسنده طرح مستند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین پژوهشگر طرح مستند
تندیس و جایزه نقدی به بهترین فیلم مستند کوتاه
تبصره: در تمامی بخش‌ها علاوه بر برگزیدگان رتبه‌های نخست، تمامی آثار راه یافته به بخش مسابقه بدون درنظرگرفتن رتبه‌بندی اعتبارنامه علمی دانشگاه سوره را دریافت خواهند نمود.
 
مقررات عمومی و اختصاصی جشنواره دانشجویی مستند «روایت همدلی»
فیلم‌های مستند ارسالی باید تولید سال 1399 بوده و در قطع HD و Full HD، 2K، 4K تولید شده باشند.
هر یک از فیلم‌ها می‌بایست جهت بازبینی بصورت مستقل، بر روی لوح فشرده یا فلش مموری ارسال شوند.
مشخصات فیلم و فیلمساز و عوامل به طور کامل برای هر اثر ارسال شود.
اسامی کارگردانان مشترک یک فیلم و سایر مشخصات آنها بصورت کامل و با فاصله –خط تیره- آورده شوند.
دبیرخانه جشنواره هیچ مسئولیتی در قبال آسیب احتمالی ناشی از ارسال نامطلوب آثار از جانب شرکت‌کنندگان ندارد.
به تقاضای پذیرش فیلم‌هایی که مدارک آن ناقص ارسال شود یا فیلم ارسالی معیوب باشد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
لازم است حداکثر 7 روز پس از اعلام اسامی پذیرفته شدگان، نسخه اصلی نمایش فیلم به دفتر جشنواره واصل شود؛ در غیر اینصورت فیلم از بخش مسابقه حذف خواهد شد.
فیلم‌های پذیرفته شده می‌بایست به صورت فایل دیتا با یکی از فرمت‌های MP4 (H.264) - AVI- MXF- MPEG2- MOV بر روی هارد دیسک یا Flash Memory، DVD، DVD9، بطور استاندارد و قابل اجرا بر روی سیستم عامل ویندوز (windows) به دبیرخانه جشنواره ارائه شوند.
در بخش فیلم‌های غیرحرفه‌ای آثار باید حداقل از کیفیت 720×480 و حداکثر از رزولوشن 3840×2160 پیکسل (4K) برخوردار بوده و کادر آنها افقی باشد.
جشنواره مسئولیتی در باب اسکان میهمانان محترم شهرستانی نخواهد داشت.
هر‌گونه مسئولیت در خصوص مسائل تبلیغی و حقوقی فیلم که بر مبنای اطلاعات فرم صورت می‌گیرد، بر عهده امضاء‌کنندگان فرم است.
فرم شرکت در جشنواره حتماً باید به تأیید و امضای تهیه‌کننده فیلم برسد.
متقاضیان شرکت در بخش مسابقه طرح‌های مستند می‌بایست طرح‌های خود را در یک نسخه و حداکثر 3 صفحه در سایت جشنواره بارگذاری کنند.
در صورت تخصیص جایزه جشنواره در یک رشته به بیش از یک نفر، جایزه نقدی بطور مشترک اهدا می‌شود.
ستاد جشنواره مجاز به نمایش غیرانتفاعی فیلم‌های برگزیده در برنامه‌های فرهنگی مرتبط با جشنواره مستند روایت همدلی خواهد بود.
 اخذ تصمیم نهایی درباره هر نکته‌ای که در مقررات حاضر پیش‌بینی نشده و یا ابهامات ناشی از مفاد آن، در اختیار دبیر جشنواره است.
دانشجویان، طلاب و دانش آموزان می‌بایست گواهی اشتغال به تحصیل و یا رونوشت مدرک پایان دوران تحصیلی خود را به جشنواره ارائه کنند.

گاه‌شمار جشنواره:
انتشار فراخوان: 1 شهریور ماه سال 1399
مهلت ارسال طرح (بخش مسابقه طرح‌های مستند): 25 شهریورماه 1399
مهلت ارسال فیلم مستند: 10 مهر ماه 1399
داوری آثار : هفته نخست آبان­ماه 1399
برگزاری جشنواره : 14 و 15 آبان ماه همزمان با میلاد مبارک نبی اکرم (ص)
اختتامیه: 16 آبان ماه
دبیرخانه جشنواره: تهران-  خيابان آزادی - بين خوش و آذربايجان- نبش كوچه كامياران - شماره 252 کدپستی: 1345633151
تلفن 66378946-021
آدرس سایت جشنواره: https://hamdeli.soore.ac.ir